torsdag, juni 18, 2009

Flockdjur!

Likt flockdjur väller alla däggdjur in genom dörrarna till stormarknaden för att sedan helst röra sig runt i grupp. Kaosartat, frustrerat handlande där de starkaste slåss om matjesillen som om det vore den sista i hela världen. Rumpor upp i vädret i rad med näsorna ner i stora lådor med färskpotatis rotandes runt för att hitta den ultimata potatisen som glänser likt guld. Tätt bakom står resten och köar, för det är något vi svenska däggdjur är fantastiska på, och slåss om rullarna med påsar som de sedan ska stoppa ner sina utvalda guldklimpar i. När däggdjuren sen fyllt sina guldklimpspåsar fortsätter de med sina vagnar som om det inte fanns någon annan i närheten. Det knuffas, puttas och muttras för att sedan ställa sig i nästa däggdjurskö till jordgubbarna. Där börjar proceduren om med att slåss om rullarna med påsar och naturligtvis är det alltid den starkaste som vinner kampen. Fast kampen som de just vunnit blir en bitterljuv vinst då de inser att de likväl måste vänta i kön på sin tur. När de till sist kommer fram till de ljuvligt doftande gubbarna inser de att kampen och vinsten var förjävels, för det visar sig att det inte är svenska jordgubbar.
Nu har dom fått vatten på sin kvarn som ger dem styrkan att fortsätta sin framfart att försöka leda flocken i grupp runt affären. Högljutt muttrandes över missnöjet med jordgubbarna förflyttar sig flocken likt ett fiskstim runt om till kaffe, majonäs, grillkorv och läsk för att sedan visa sin individuallitet i spurten till kassorna. De kör på i rasande fart med sina vagnar med guldklimpar, osvenska jordgubbar, matjesill och svenskaflagg-servetter för att hävda sin status i flocken och få den bästa platsen i den kortaste kön. Sen ska det köas igen och klagas på att man minsann alltid väljer fel kö. För det är ju så att skulle den som kom fram samtidigt som du till kassorna, men valde en annan kö, komma fram före dig så är du ju besegrad i flockstatusen och får vänta ända tills nästa högtid kommer i kalendern för att höja sin status...

Så med detta vill jag önska alla andra flockdjur en glad jäkla midsommar och se nu till att njuta ordentligt av guldklimpar, gubbar och sill........för det ska jag!!!

1 kommentar:

Anonym sa...

Haha vilken fin, slående och rolig berättelse.

Njut för mig med är du snäll!